Συχνές Ερωτήσεις Σχετικά με τα Προκατασκευασμένα Σπίτια και τις Τροχοβίλες

Συχνές Ερωτήσεις Σχετικά με τα Προκατασκευασμένα Σπίτια και τις Τροχοβίλες

 

Γιατί να επιλέξω Προκατασκευασμένο Σπίτι ή Τροχοβίλα;

Γιατί τα προκάτ σπίτια έχουν πολλά πλεονεκτήματα και σχεδόν κανένα μειονέκτημα. Πρώτα από όλα ένα σύγχρονο προκάτ σπίτι κατασκευασμένο με τα υψηλά στάνταρ αισθητικής και αρχιτεκτονικής από την εταιρεία μας δεν ξεχωρίζει και δεν διαχωρίζεται από ένα συμβατικό που έχει κατασκευαστεί με τον παραδοσιακό τρόπο.Παράλληλα τα προκάτ σπίτια είναι πιο ισχυρά (έχουν καλύτερη αντισεισμική προστασία), δεν επηρεάζονται από ακραία καιρικά φαινόμενα, είναι οικολογικά ,’’πράσινα’’ σπίτια, καθώς χρησιμοποιούνται οικολογικά υλικά , που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον και ο τρόπος κατασκευής της τοιχοποιίας προσφέρει άριστους δείκτες μόνωσης και ενεργειακής απόδοσης

Είναι τα Προκάτ Σπίτια Ασφαλή;

Τα σπίτια που κατασκευάζει η εταιρεία μας είναι απολύτως ασφαλή. Πριν από πολλά χρόνια υπήρχε μία προκατάληψη σε σχέση με το θέμα αυτό, ωστόσο η πρόοδος της τεχνολογίας στον τομέα των προκάτ έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που σήμερα τα προκάτ σπίτια θεωρούνται ασφαλέστερα από τα παραδοσιακά που είναι χτισμένα με τούβλο. Ο τρόπος κατασκευής που χρησιμοποιεί η εταιρεία Καμουλάκος είναι η ίδια με αυτήν που κατασκευάζονται τα σπίτια στην Αμερική, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στην Ασία και την Ευρώπη και μάλιστα προτείνονται ειδικά για τις περιοχές όπου η ασφάλεια είναι μέγιστης σημασίας. Σε περιοχές με αυξημένη σεισμική δραστηριότητα και σε χώρες που πλήττονται συχνά από ακραία καιρικά φαινόμενα οι κάτοικοι προτιμούν τα προκατασκευασμένα σπίτια για λόγους ασφάλειας

Μπορώ να επιλέξω το σχέδιο της Τροχοβίλας ή της Προκατασκευασμένης Οικίας;

Στην εταιρία Καμουλάκος διαθέτουμε έναν μεγάλο αριθμό έτοιμων σχεδίων για να επιλέξετε. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία δέσμευση στον σχεδιασμό και μπορούμε να κατασκευάσουμε οποιοδήποτε αρχιτεκτονικό σχέδιο! Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να το σχεδιάσετε από την αρχή επιλέγοντας τους χώρους που επιθυμείτε, τον αριθμό των δωματίων, των ορόφων και οποιοδήποτε διακοσμητικό στοιχείο διαλέξετε για το σπίτι σας. Με άλλα λόγια δεν υπάρχουν περιορισμοί στο σχέδιο του σπιτιού σας. Επίσης πολύ σημαντικό είναι ότι υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης οποιασδήποτε οικίας για τις μελλοντικές σας ανάγκες.

Μπορώ να πάρω χρηματοδότηση για προκάτ σπίτια ή τροχοβίλες;

Βεβαίως. Οι κατασκευές μας είναι εγκεκριμένες για χρηματοδότηση από όλες τις τράπεζες και τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.

Πόσο κοστίζει ένα προκατασκευασμένο σπίτι ή μια τροχοβίλα;

Το κόστος μίας προκάτ οικίας είναι απόλυτα προκαθορισμένο μετά την επιλογή σχεδίου από τον πελάτη, σε αντίθεση με ένα συμβατικό που συνήθως προκύπτουν “απρόοπτες δαπάνες” και “οικονομικές αποκλείσεις”. Η συνολική δαπάνη για την κατασκευή μιας προκάτ οικίας είναι σίγουρα χαμηλότερη από μια αντίστοιχη οικία συμβατικής κατασκευής. Επίσης μεγάλο οικονομικό όφελος προκύπτει από την απαλλαγή του συντριπτικού ποσοστού των ενσήμων του ΙΚΑ.Το κόστος κατασκευής μιας προκάτ οικίας καθορίζεται από :1.Τα τετραγωνικά μέτρα (εμβαδόν της οικίας) 2. Τον εξοπλισμό που θα επιλέξετε (κουφώματα, ντουλάπα, δάπεδα κτλ) 3. Το σχεδιάγραμμα διαρρύθμισης της οικίας.4. Το στάδιο παράδοσης της οικίας. (περισσότερες πληροφορίες για τα στάδια παράδοσης ΕΔΩ)

Πόσο χρόνο χρειάζεται για να χτιστεί ένα προκάτ σπίτι;

Σημαντικό πλεονέκτημα της επιλογής μιας προκατασκευασμένης οικίας είναι ο προκαθορισμένος χρόνος παράδοσης και παραλαβής της. Από την στιγμή που ο αγοραστής καταλήξει στο σχέδιο του σπιτιού ο εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης είναι από 1 έως 3 μήνες.

Τί διάρκεια ζωής έχει ένα προκατασκευασμένο σπίτι;

Η διάρκεια ζωής ενός προκατασκευασμένου σπιτιού είναι τουλάχιστον διπλάσια σε σύγκριση με ένα αντίστοιχο από τσιμέντο – μπετόν.

 

Πολύ ευχαρίστως να σας απαντήσουμε σε οποιαδήποτε επιπλέον απορία σας! Απλά επικοινωνήστε μαζί μας.